Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за един "проблем" при 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за един "проблем" при 146

Привет.
    Отскоро се радвам на една 146-ца 1.6 боксер.
    Обаче стана една "ситуация" която ме учуди доста и затова реших да попитам,може някои да знае за какво става дума.
    Спирам колата,изключвам двигателя и както си е реда включвам на първа и съм готов да излезна от колата.Но при отпуснат съединител (т.е. не съм го натискал) бутнах скоростният лост по невнимание и колата изключи от скорост.Доста се учудих,че това става.Реших да пробвам да я включа без съединител и взе,че включи на първа без съединител.
    Това е при изключен двигател и при покой,т.е. не се движи и т.н.
    Това нормално ли е ? Защото аз доста се учудих,да не кажа уплаших от това...

споко колега нормално е също е нормално и да не можеш да изключиш при същото положение. зависи как са се зацепили колелата в ск.кутия
    ПС Честито за придобивката, приятно и безаварийно ползване!
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Няма проблем! И на мен ми е ставало така. Това си е в реда на нещата.
      Alfa Romeo 33
      1.351
      Boxer
      Imola 90-magarenca

Comment

напълно нормално е .. аз даже имам навик да вкарвам първа след като изключа двг.. без съединител .... пове4ето скорости влизат без съединител ....даже и в движение ама трябва да усе6та6 кутията... скоростите са постоянно зацепени .. и в покой и по време на движение ... превклю4ват се муфите на скоростите

Comment

Абре според мен можеш да ги изкарваш без саединител ама да ги вкарваш тва да не ти е вартбург по моемо можеш да ги вкарваш само на обороти без саединител(нали говорим за работещ двигател)
          90 2.5 V6
          Croma 1.9 multijet

Comment

абе при определени обороти става в движение и без съединител ...ама не е хубаво ... на лада много лесно става
            ма на моята 75-ца втората ве4е от ръгане по4на и със съединител да не6те да влиза

Comment

Първоначално публикувано от alf
              споко колега нормално е също е нормално и да не можеш да изключиш при същото положение. зависи как са се зацепили колелата в ск.кутия
              Ако е под наклон малко по-трудно ще излезне а не как е зацепила

Първоначално публикувано от alf
              ма на моята 75-ца втората ве4е от ръгане по4на и със съединител да не6те да влиза
              злобен спортен тип си ти колега

Comment

Значи V_G_Z си горд собственик на една Яка но много Яка машина която по моему е една от най-добрите алфи!!!
                90 2.5 V6
                Croma 1.9 multijet

Comment

xaxa

ami na V_G_Z e nai qkata ako pitate mene ima i po qki naprimer edno gtv 3.8 v6 24v twin turbo po qko a V_G_Z

Comment

Working...
                  X